Co média v týdnu 22/2018 dala

Tento týden je zatím snad jediný, kdy se na všech titulních stranách objevují pouze muži. Budiž týdeníkům odpuštěno – v pátek přeci byl Mezinárodní den dětí a muži k nim mají jistým způsobem přeci jenom o něco blíž než něžnější pohlaví. Tématem dětí se zabývá i týdeník Euro, konkrétně se ptá na to, co dělají děti úspěšných. Podle fotky na titulce zřejmě nejraději jezdí na koloběžce…

A očividně právě to mají po úspěšných rodičích! Český Bill Gates na první stránce týdeníku Echo totiž také pózuje na tomto kovovém oři. Ten nejspíš nosí štěstí už od dob, kdy na něm rybářovic Zdenička přivezla králi dar-nedar v podobě holuba. A pak ho jen tak mimochodem sbalila. Toho krále.

Některé z dětí prosperujících rodičů však mohou sejít na scestí. Své o tom ví třeba časopis Reflex, podle kterého se v Česku rozmnožují počítačoví piráti. Vlastně… promiň, Jacku, kapitáni!

Respekt naopak ukazuje tři různá stadia rozmazleného dítěte v pubertě. Diplomat, populista, komunista – přidejte do jaderného klubu našeho prezidenta a máte rozmazlené dítě pod parou. A jadernou válku na spadnutí. Týden rozebírá další možnost, kam se může ubírat „kariéra“ potomka úspěšných. Může se úspěšně vypracovat na nejhoršího řidiče Česka. Asi odveta za to, že nikdy nedostal koloběžku.

Dost už o dětech. Ondřej Pavelka v časopise Instinkt tvrdí, že „vesnice má ještě pořádné chlapy“. Vykouknu z okna na náves – hm, moc nic. Asi každý myslíme jinou vesnici. Á – tamhle si to štráduje čiperný stařík o hůlčičce! Ne, to už nekoukám na náves, ale na první stranu týdeníku Ekonom. Důchodci jsou prý noví králové Česka. A co teprve až nám doroste koloběžková generace….

Přidat komentář